1/2
Sòl pèlvic

Sabadell | Amaltea centre de salut |  Suelo pélvico

TALLER MENSUAL

Dia: dissabte
Hora: 10.00h a 13.00h
Lloc: Amaltea centro de salut
Preu: 25€/mes
Impartit per: Isabel Trinidad. Fisioterapeuta. Professora acreditada del Métode Feldenkrais. Especialista en Reeducació Postural Global

RE-EDUCANT EL SÒL PÈLVIC EL PERINEU FEMENÍ

Aquest taller està destinat a totes les dones, en qualsevol etapa de la seva vida (edat adulta, embaràs i preparació al naixement, pospart, maduresa, dona gran) que vulguin treure millor profit de si mateixes i augmentar la seva qualitat de vida.

Sanar, restaurar i cuidar les arrels del nostre arbre de la lluna, de les quals brolla la vida, per viure de manera més completa nostra naturalesa cíclica.

Des d'un abordatge integral i respectuós de la nostra condició com a dones, aquesta proposta és una invitació al descobriment, exploració vivencial i recuperació funcional d'aquesta zona del cos, sovint poc coneguda i en conseqüència poc integrada en la totalitat de la dona.

La demanda extrema de pressió i tensió que pateix el perineu durant la vida diària activa i sobretot, durant el part, poden deixar petjades i seqüeles importants en la dona.

Un taller que tracta sobre el perineu?

La idea és encertada al moment que es posen en evidència els dubtes i el desconeixement general d'aquesta part del cos de la dona tan important, al bon estat de la qual no s'ha de renunciar.

La integritat física del perineu conduirà a un major benestar i a un augment de l'autoestima com a dona.

Aquesta és una proposta que ens introdueix a un acostament de de la pelvis i perineu femení a través d'un treball vivencial pràctic des d'un punt de vista més global i respectuós.

Dues idees principals ens van a guíar en aquest petit viatge al centre de la nostra casa interior: reconectar amb el nostre centre biològic arrel, i establir un marc potencial en la prevenció de les deterioracions i trastorns del perineu.

EL PERINEU FEMENÍ

PROGRAMA

 

 Objectius generals:

Identificar i reconèixer la anatomia pèlvica i el sòl pèlvic: la seva estructura òssia, els seus òrgans, la seva musculatura, els seus moviments en relació a les altres parts del cos.

Fundar el marc global corporal somàtic i cinestésico per a la sensibilització del perineu i percepció atenta de les pròpies sensacions.

Objectius específics:

 

 • Millorar la condició física i l'activitat muscular del perineu integrada en l'activitat de tot el cos.

 

 • Optimitzar la millora de la funció del perineu en una nova organització corporal més efectiva.

 

 • Aprendre noves dinàmiques i habilitats motrius pèlviques en relació a l'acció corporal global.

 

 • Augmentar la nostra vitalitat i llibertat d'acció.


Continguts:

 

 • Reconeixement de l'estructura individual. Actualització de la autoimagen.

 • Bases pràctiques específiques dels músculs del perineu. Treball neuromuscular.

 • La columna vertebral com a eix central d'acció i la seva relació amb el perineu.

 • El diafragma i la respiració.

 • Integració: Autoconciencia a través del moviment.

 • Bases d'exercicis.

 • Preguntes i Intercanvi d'experiències


Metodologia:

La didàctica del taller es basa en el Mètode Feldenkrais- Autoconciencia a Través del Moviment:

 

 • Seqüències de moviment amb informació específica per al sistema nerviós humà, estructurades per millorar la funcionalitat de la nostra organització .Exploració de moviments fàcils, suaus i respectuosos, de vegades inhabituales però executats sense esforç i segons les possibilitats de cadascuna.

 • Treball neuromúsculoesquelético sobre la base del concepte de Cadenes Musculars Tòniques i la seva interrelació aponeurótica basat en la Reeducació Postural Global (mètode de Phillippe E. Souchard)

 • Treball en grup enfocant el procés d'aprenentatge de cada alumna, des d'un aspecte pedagògic teòric pràctic dinàmic i d'intercanvi.Els exercicis es descriuen i proposen en un context exempt de patologia. Tots tenen un enfocament estructural i funcional, i la majoria d'ells, excepte advertiment, manquen de risc. Els graus importants de patologia depenen de la terapèutica mèdica.

ESCRÍBENOS

LLÁMANOS

93 125 93 29

SÍGUENOS

Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.
Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.
Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.

VISÍTANOS

Amaltea centre de salut

c/Sant Oleguer, 94

Sabadell 08202

Barcelona

Horario: 9.00h a 14.00h

               17.00h a 20.00h

        

Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.
Please reload