Les nostres entrades

La importància de preparar-se pel part.

15 Sep 2015

Fugint de la malentesa preparació al part en què s’explica a les dones com s'han de "comportar" a l'hospital, crec que si és important preparar-se conscientment de com evoluciona normalment un part fisiològic. I amb la mateixa transcendència és vital conèixer com podem establir un vincle sà ja des del moment de néixer entre pares i nadó.

 

I perquè? Doncs per diverses raons:

 

 

Principalment perquè tan la futura mare com el futur pare han de fer un procés de coneixença de les pròpies capacitats i limitacions abans i durant la criança dels seus fills. L'embaràs és aquesta primera oportunitat  per preparar cos i consciència per ser pares d'un nadó.


Al llarg dels nou mesos l'activitat física va disminuint pel propi desenvolupament de l'embaràs i hem d'evitar caure en el sedentarisme.

 

Activitats com les caminades, la natació, la esferodinàmia,

 el ioga o el tai-txi poden ajudar, no només a millorar l'estat físic, i l'elasticitat muscular, sinó també a mantenir el pes i a respirar conscientment. A més a més d'això, podem trobar altres tècniques de relaxació, o respiració, com el cant prenatal, la hipnosi, la haptonomia per les dones a qui cal repòs per indicació mèdica. Mètodes com el Bonapace, (per la reducció del dolor en el part) o el Feldenkrais (per prendre consciència de si mateix en el moviment), o l'osteopatia són altres recursos menys usats però també vàlids. La tria d’un o altre mètode és un decisió molt personal, que respon a la manera de ser de cada dona i/o de cada parella.

 

 En aquest sentit més físic , la majoria de dones tenen clar que els cal una preparació ja que sovint els han dit que el part és una prova de fons o marató. I si que és cert que hi ha un desgast i un esforç físic, tanmateix hem d’evitar ser reduccionistes i quedar-nos amb el fet que el part és merament una prova física.


Per nosaltres, preparar-se pel part és també:

 

  • informar-se i conèixer el desenvolupament fisiològic d'un part,

  • és sentir que com a dones i com a parelles estem capacitades per acompanyar aquest nadó pel seu trànsit de dins a fora del ventre matern. Perquè de parir no se n'aprèn, hi ha tantes maneres de parir com dones.

  • és prendre consciència de les nostres pors i limitacions.

  • és deixar-se acompanyar i a l’hora enriquir-se de l’experiència dels professionals i de les altres parelles, en el camí de preparar-se per ser pares.


    

Cadascun d’aquests punts és important per si mateix i és al mateix temps important en el seu conjunt, perquè preparar-se per ser pares és coneixement, és consciència, és vivència de les emocions, és compartir. I tot plegat fa que sigui una experiència transcendental.

 

Al meu entendre és en aquesta experiència transcendental o extrasensorial en la que es forma el vincle amb el nostre bebè. Des del moment que sentim la seva presència, abans o després de que els primers moviments es facin perceptibles. I és aquest vincle el que l’ajudarà a ser persona.  Així doncs, és part de la nostra responsabilitat com a professionals del néixer, acompanyar i ajudar a fer conscients a pares i mares de la importància d’establir un vincle ferm i sà amb els seus fills i filles des de l’inici més precoç.


L’embaràs és un procés de nou mesos, el part dura unes hores,

però ser pares i mares és un procés de creixença i maduresa que comença al saber que estem embarassades i dura tota la vida.


Cal doncs preparar-se per iniciar el camí de la millor manera possible. I preparar-se en grup és la nostra proposta. Convinar la preparació física, els coneixements i el treball conscient en grup o per parelles us ajudarà que visqueu el procés de naixement del vostre fill/a d'una manera més serena i joiosa.


Aquest és el meu desig

 

 

Judit Cos Busquets

Comadrona

 

 

Please reload

Entradas recientes
Please reload

Siguenos

ESCRÍBENOS

LLÁMANOS

93 125 93 29

SÍGUENOS

Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.
Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.
Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.

VISÍTANOS

Amaltea centre de salut

c/Sant Oleguer, 94

Sabadell 08202

Barcelona

Horario: 9.00h a 14.00h

               17.00h a 20.00h

        

Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.
Please reload