1/3

Amaltea

Psicologia

CONSULTA PSICOLOGIA SABADELL

FINALITAT DE LA TERAPIA

La meva finalitat és ajudar-te en la major brevetat possible a:

Psicologo Sabadell
Psicologo Sabadell
Psicologo Sabadell

Psicología | Psicologo Sabadell  |  Amaltea centre de salut

Psicologo Sabadell
Psicologo Sabadell
Psicologo Sabadell

Identificar les causes del malestar que asseguis i el perquè del seu manteniment.

Millorar el teu estat emocional, és a dir, alleujar els símptomes per gradualment anar eliminant-los o disminuint notablement la seva intensitat.

Trobar les eines que t'ajudin a superar el profund malestar que t'afecta en aquests moments.

Més enllà d'aquesta finalitat, es busca una millorança duradora basada en la teu:

 

Creixement personal, a través de l'autoconeixement i desenvolupament de l'autoestima, tots dos claus per a l'equilibri emocional i una vida satisfactòria. Et sentiràs més segur/a de tu mateix/a a l'hora d'enfrontar-te als obstacles i proves que trobem al llarg de la vida.

Desenvolupament del teu potencial personal, adquirint aquelles habilitats que et permetin funcionar d'una manera més adaptativa i satisfactòria al llarg de la vida.

Desenvolupament de la teva capacitat per fer-te conscient del perquè del teu malestar en les diferents situacions difícils que et poden sorgir al llarg de la vida, així com a gestionar les teves emocions.

Aprenentatge en l'anàlisi objectiva de la realitat i en la gestió de les teves emocionså

QUAN NECESSITO ANAR Al PSICÒLEG?

Se't recomana anar al psicòleg si:

 • Asseguis que un problema o situació et desborda, has intentat fer-li front, però et veus incapaç de resoldre-ho, i et provoca un important malestar psíquic.

 • Sofreixes un profund malestar emocional que s'allarga massa en el temps, i veus que aquest sofriment es va apoderant cada vegada més de tu, provocant un augment dels símptomes típics de la depressió: desesperança, plor, sentiments d'inutilitat, ansietat, etc.

 • L'ansietat comença a cronificarse i a provocar-te insomni, inquietud persistent, preocupació contínua, i/o comences a tenir atacs d'ansietat o agorafòbia.

 • Pateixes amb bastant freqüència maldecaps, malestar d'estómac o et baixen molt les defenses, i això no té una causa mèdica.

 • En general, veus que el sofriment es va apoderant de la teva vida fins al punt que el funcionament quotidià es veu alterat, de manera que el dia a dia se't comença a fer una autèntica costa amunt.

 

Com sé si vaig a un bon psicòleg?

És fonamental que et sentis a gust, còmode, segur, comprès i sobretot ajudat. Perquè la teràpia funcioni aquests requisits són indispensables.

En una primera sessió el psicòleg t'ajudarà a comprendre el que t'està passant, les seves causes, i el perquè del seu manteniment. Així mateix, t'explicarà com treballareu junts en la teràpia, és a dir, quin és el seu enfocament i la seva manera de treballar. I finalment t'oferirà algun o alguns consells perquè et faran sentir una mica millor.

En síntesi, es tracta de sortir de les sessions amb la sensació d'haver-se sentit comprès i ajudat.

Es considera, en general, especialment en cas de trastorns afectius importants, que en 12 setmanes ha de notar-se millora; si no és el teu cas, probablement això significa que la teràpia no funciona. De vegades no és per falta de competència del terapeuta, sinó perquè simplement no hi ha afinitat entre terapeuta i pacient.

           TRACTAMENT

En la primera sessió:

 • tindràs una comprensió més profunda del perquè, l'origen i manteniment del teu malestar.

 • t'explicaré l'estratègia terapèutica que seguirem en el teu cas particular.

 • t'oferiré orientació i les primeres eines que et permetran començar a alleujar els teus símptomes.

 

La meva orientació és eclèctica, ja que de cada corrent terapèutic selecciono allò que en cada cas pot ajudar més a la persona a superar una crisi personal, pors, moments dolorosos, problemes de relació, sent la teràpia cognitiu-conductual l'eix principal. Aquesta orientació terapèutica és la recomanada per la Societat Espanyola de Psicologia i l'OMS, atès que és l'única que ha demostrat ser eficaç. Va molt lligada a la neurociència.

Característiques generals:

 • Es crea un clima de càlida empatia i comprensió, el quin et faciliti expressar-te obertament, sentir-te segur/a i recolzat/a.

 • El tractament se centra en l'aquí i ara. Només es recorre al passat quan és necessari.

 • Es tracta d'un tractament en el qual la millora es comença a notar en poc temps.

 • Les sessions són molt pragmàtiques, és a dir, s'aprèn a analitzar la relació entre pensament-conducta-emoció, i com variant un d'aquests components la resta es modifica.

 • S'aprèn a analitzar i relativitzar tant la realitat com a nostra relació amb aquesta, de manera que la realitat es torna menys ansiógena i atemoritzant.

 • S'aprèn a ser més conscient dels pensaments i emocions, així com a manejar-los de manera molts més adaptativa.

 • Al llarg de la teràpia s'adquireixen estratègies i eines que permeten afrontar el dia a dia amb major seguretat en un mateix.

 • Es proporciona informació, assessorament i consell.

 • S'analitzen les relacions interpersonals i es proposen pautes per millorar-les, de manera que siguin més gratificants.

En els últims anys he incorporat les aportacions de la Psicologia Positiva (denominada la “Ciència de la Felicitat”) i les tècniques de Mindfulness. Ambdues se centren en la promoció d'emocions positives, aprofitant les fortaleses, virtuts i competències que tots posseïm en potència.

Per acabar, t'aconsello que tinguis present la següent frase d'Abraham Maslow (un dels pares de la Psicologia Humanista) la qual fa referència a l'enorme capacitat de curació que tenim:

“Tota l'evidència que tenim indica que és raonable assumir que, en pràcticament tots els éssers humans, i gairebé en tots els nounats, hi ha una voluntat activa, un impuls cap a la salut, el creixement i la realització.”

No guareixis amb medicaments allò que pots solucionar per vies que no tenen efectes secundaris i, a més, van a l'arrel del problema que t'ocupa. No posis “pegats” a la teva vida, posa remeis que t'ajudaran ara i en el futur. La salut mental és fonamental per a la salut física.

Si vols conèixer amb més detall el tractament aplicat en els diferents trastorns i la seva durada, pots consultar-ho en els requadres següents.

depresión_psicologo_sabadell_.png

DEPRESSIÓ

La meva finalitat és ajudar-te a trobar les eines que t'ajudin a superar el profund malestar en el qual et trobes en aquests mome

i

ansiedad | psicologo sabadell

ANSIETAT

Aprendràs a identificar amb molta més facilitat l'origen i el perquè d'allò que t'angoixa, alhora que desenvoluparàs estratègies que et permetr...

i

Factores de riesgo en  ansiedad o depresión

Abans de res, cal aclarir que depressió i ansietat estan íntimament relacionats. Farem referència als factors més significatius susceptibles de provocar trastorns d'ansietat

i

i

Terapia de pareja | Sabadell

Terapia de pareja

Quan el mal humor predomina en la relació; quan no sentim cap il·lusió per emprendre activitats conjuntes o ...

i

Ataques de panico | Sabadell | Terapia cognitivo conductual

Atacs de pànic

Pensa que aquesta teràpia t'ajudarà a identificar el perquè del teu malestar, i fer-te conscient d'ell, en les diferents situacions difícils 

i

Agorafobia | Sabadell | Terapia cognitivo conductual

Agorafobia

L'agorafòbia és un trastorn que tendeix a anar a més, no només pel que fa a les situacions que s'eviten, sinó també a de

i

ESCRÍBENOS

LLÁMANOS

93 125 93 29

SÍGUENOS

AMALTEA CENTRE DE SALUT | SABADELL
CURSO DEA | BARCELONA | SABADELL
AMALTEA SALUT SABADELL
Please reload

VISÍTANOS

Amaltea centre de salut

c/Sant Oleguer, 94

Sabadell 08202

Barcelona

Horario: 9.00h a 14.00h

               17.00h a 20.00h

        

Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.

Serveis: LACTANCIASABADELL, SHIATSUSABADELL, PREPARACIONALPARTOSABADELL, DRENAJE LINFATICO, PSICOLOGO EN SABADELL,

ATAQUESDEPANICOSABADELL,

FISIOTERAPIA DEL SUELO PELVICO, ESFERODINAMIA, YOGA PARA EMBARAZADAS, MASAJE INFANTILSABADELL, CHIKUNG, HIPOPRESIVOS, PRECONCEPCION, PILATES SABADELL, GRUPO DE LACTANCIA, ESTIMULACION COGNITIVA, TERAPIA DE PAREJA SABADELL, FISIOTERAPEUTA EN SABADELL,

FISIOTERAPIA DEPORTIVA, FISIOTERAPIA OBSTETRICA, FISIOTERAPEUTA SUELO PELVICO,

SOPORTEVITALBASICOBARCELONA

SOPORTEVITALBASICOSABADELL

CURSOSOPORTEVITALBASICOBARCELONA

PSICOLOGA ESPECIALIZADA EN VIOLENCIA DE GENERO SABADELL

CONSULTA PSICOLOGO EN SABADELL | CONSULTA PSICOLOGA EN SABADELL

Amaltea centre de salut | c/ Sant Oleguer, 94 | 08202 Sabadell | 93 125 93 29