1/3

Amaltea

Psicologia

CONSULTA PSICOLOGIA SABADELL

FINALITAT DE LA TERAPIA

La meva finalitat és ajudar-te en la major brevetat possible a:

Psicologo Sabadell
Psicologo Sabadell
Psicologo Sabadell

Psicología | Psicologo Sabadell  |  Amaltea centre de salut

Psicologo Sabadell
Psicologo Sabadell
Psicologo Sabadell

Identificar les causes del malestar que asseguis i el perquè del seu manteniment.

Millorar el teu estat emocional, és a dir, alleujar els símptomes per gradualment anar eliminant-los o disminuint notablement la seva intensitat.

Trobar les eines que t'ajudin a superar el profund malestar que t'afecta en aquests moments.

Més enllà d'aquesta finalitat, es busca una millorança duradora basada en la teu:

 

Creixement personal, a través de l'autoconeixement i desenvolupament de l'autoestima, tots dos claus per a l'equilibri emocional i una vida satisfactòria. Et sentiràs més segur/a de tu mateix/a a l'hora d'enfrontar-te als obstacles i proves que trobem al llarg de la vida.

Desenvolupament del teu potencial personal, adquirint aquelles habilitats que et permetin funcionar d'una manera més adaptativa i satisfactòria al llarg de la vida.

Desenvolupament de la teva capacitat per fer-te conscient del perquè del teu malestar en les diferents situacions difícils que et poden sorgir al llarg de la vida, així com a gestionar les teves emocions.

Aprenentatge en l'anàlisi objectiva de la realitat i en la gestió de les teves emocionså

QUAN NECESSITO ANAR Al PSICÒLEG?

Se't recomana anar al psicòleg si:

 • Asseguis que un problema o situació et desborda, has intentat fer-li front, però et veus incapaç de resoldre-ho, i et provoca un important malestar psíquic.

 • Sofreixes un profund malestar emocional que s'allarga massa en el temps, i veus que aquest sofriment es va apoderant cada vegada més de tu, provocant un augment dels símptomes típics de la depressió: desesperança, plor, sentiments d'inutilitat, ansietat, etc.

 • L'ansietat comença a cronificarse i a provocar-te insomni, inquietud persistent, preocupació contínua, i/o comences a tenir atacs d'ansietat o agorafòbia.

 • Pateixes amb bastant freqüència maldecaps, malestar d'estómac o et baixen molt les defenses, i això no té una causa mèdica.

 • En general, veus que el sofriment es va apoderant de la teva vida fins al punt que el funcionament quotidià es veu alterat, de manera que el dia a dia se't comença a fer una autèntica costa amunt.

 

Com sé si vaig a un bon psicòleg?

És fonamental que et sentis a gust, còmode, segur, comprès i sobretot ajudat. Perquè la teràpia funcioni aquests requisits són indispensables.

En una primera sessió el psicòleg t'ajudarà a comprendre el que t'està passant, les seves causes, i el perquè del seu manteniment. Així mateix, t'explicarà com treballareu junts en la teràpia, és a dir, quin és el seu enfocament i la seva manera de treballar. I finalment t'oferirà algun o alguns consells perquè et faran sentir una mica millor.

En síntesi, es tracta de sortir de les sessions amb la sensació d'haver-se sentit comprès i ajudat.

Es considera, en general, especialment en cas de trastorns afectius importants, que en 12 setmanes ha de notar-se millora; si no és el teu cas, probablement això significa que la teràpia no funciona. De vegades no és per falta de competència del terapeuta, sinó perquè simplement no hi ha afinitat entre terapeuta i pacient.

           TRACTAMENT

En la primera sessió:

 • tindràs una comprensió més profunda del perquè, l'origen i manteniment del teu malestar.

 • t'explicaré l'estratègia terapèutica que seguirem en el teu cas particular.

 • t'oferiré orientació i les primeres eines que et permetran començar a alleujar els teus símptomes.

 

La meva orientació és eclèctica, ja que de cada corrent terapèutic selecciono allò que en cada cas pot ajudar més a la persona a superar una crisi personal, pors, moments dolorosos, problemes de relació, sent la teràpia cognitiu-conductual l'eix principal. Aquesta orientació terapèutica és la recomanada per la Societat Espanyola de Psicologia i l'OMS, atès que és l'única que ha demostrat ser eficaç. Va molt lligada a la neurociència.

Característiques generals:

 • Es crea un clima de càlida empatia i comprensió, el quin et faciliti expressar-te obertament, sentir-te segur/a i recolzat/a.

 • El tractament se centra en l'aquí i ara. Només es recorre al passat quan és necessari.

 • Es tracta d'un tractament en el qual la millora es comença a notar en poc temps.

 • Les sessions són molt pragmàtiques, és a dir, s'aprèn a analitzar la relació entre pensament-conducta-emoció, i com variant un d'aquests components la resta es modifica.

 • S'aprèn a analitzar i relativitzar tant la realitat com a nostra relació amb aquesta, de manera que la realitat es torna menys ansiógena i atemoritzant.

 • S'aprèn a ser més conscient dels pensaments i emocions, així com a manejar-los de manera molts més adaptativa.

 • Al llarg de la teràpia s'adquireixen estratègies i eines que permeten afrontar el dia a dia amb major seguretat en un mateix.

 • Es proporciona informació, assessorament i consell.

 • S'analitzen les relacions interpersonals i es proposen pautes per millorar-les, de manera que siguin més gratificants.

En els últims anys he incorporat les aportacions de la Psicologia Positiva (denominada la “Ciència de la Felicitat”) i les tècniques de Mindfulness. Ambdues se centren en la promoció d'emocions positives, aprofitant les fortaleses, virtuts i competències que tots posseïm en potència.

Per acabar, t'aconsello que tinguis present la següent frase d'Abraham Maslow (un dels pares de la Psicologia Humanista) la qual fa referència a l'enorme capacitat de curació que tenim:

“Tota l'evidència que tenim indica que és raonable assumir que, en pràcticament tots els éssers humans, i gairebé en tots els nounats, hi ha una voluntat activa, un impuls cap a la salut, el creixement i la realització.”

No guareixis amb medicaments allò que pots solucionar per vies que no tenen efectes secundaris i, a més, van a l'arrel del problema que t'ocupa. No posis “pegats” a la teva vida, posa remeis que t'ajudaran ara i en el futur. La salut mental és fonamental per a la salut física.

Si vols conèixer amb més detall el tractament aplicat en els diferents trastorns i la seva durada, pots consultar-ho en els requadres següents.

depresión_psicologo_sabadell_.png

DEPRESSIÓ

La meva finalitat és ajudar-te a trobar les eines que t'ajudin a superar el profund malestar en el qual et trobes en aquests mome

i

ansiedad | psicologo sabadell

ANSIETAT

Aprendràs a identificar amb molta més facilitat l'origen i el perquè d'allò que t'angoixa, alhora que desenvoluparàs estratègies que et permetr...

i

Factores de riesgo en  ansiedad o depresión

Abans de res, cal aclarir que depressió i ansietat estan íntimament relacionats. Farem referència als factors més significatius susceptibles de provocar trastorns d'ansietat

i

i

Terapia de pareja | Sabadell

Terapia de pareja

Quan el mal humor predomina en la relació; quan no sentim cap il·lusió per emprendre activitats conjuntes o ...

i

Ataques de panico | Sabadell | Terapia cognitivo conductual

Atacs de pànic

Pensa que aquesta teràpia t'ajudarà a identificar el perquè del teu malestar, i fer-te conscient d'ell, en les diferents situacions difícils 

i

Agorafobia | Sabadell | Terapia cognitivo conductual

Agorafobia

L'agorafòbia és un trastorn que tendeix a anar a més, no només pel que fa a les situacions que s'eviten, sinó també a de

i

CONTACTE

Sant Oleguer, 94 Sabadell

Tel. 931259329

Violeta Fernandez
Psicòloga col 15642

ESCRÍBENOS

LLÁMANOS

93 125 93 29

SÍGUENOS

Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.
Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.
Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.

VISÍTANOS

Amaltea centre de salut

c/Sant Oleguer, 94

Sabadell 08202

Barcelona

Horario: 9.00h a 14.00h

               17.00h a 20.00h

        

Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.
Please reload