Buscar

La importància de preparar-se pel part.


Fugint de la malentesa preparació al part en què s’explica a les dones com s'han de "comportar" a l'hospital, crec que si és important preparar-se conscientment de com evoluciona normalment un part fisiològic. I amb la mateixa transcendència és vital conèixer com podem establir un vincle sà ja des del moment de néixer entre pares i nadó.

I perquè? Doncs per diverses raons:

Principalment perquè tan la futura mare com el futur pare han de fer un procés de coneixença de les pròpies capacitats i limitacions abans i durant la criança dels seus fills. L'embaràs és aquesta primera oportunitat per preparar cos i consciència per ser pares d'un nadó.

Al llarg dels nou mesos l'activitat física va disminuint pel propi desenvolupament de l'embaràs i hem d'evitar caure en el sedentarisme.

Activitats com les caminades, la natació, la esferodinàmia,

el ioga o el tai-txi poden ajudar, no només a millorar l'estat físic, i l'elasticitat muscular, sinó també a mantenir el pes i a respirar conscientment. A més a més d'això, podem trobar altres tècniques de relaxació, o respiració, com el cant prenatal, la hipnosi, la haptonomia per les dones a qui cal repòs per indicació mèdica. Mètodes com el Bonapace, (per la reducció del dolor en el part) o el Feldenkrais (per prendre consciència de si mateix en el moviment), o l'osteopatia són altres recursos menys usats però també vàlids. La tria d’un o altre mètode és un decisió molt personal, que respon a la manera de ser de cada dona i/o de cada parella.

En aquest sentit més físic , la majoria de dones tenen clar que els cal una preparació ja que sovint els han dit que el part és una prova de fons o marató. I si que és cert que hi ha un desgast i un esforç físic, tanmateix hem d’evitar ser reduccionistes i quedar-nos amb el fet que el part és merament una prova física.

Per nosaltres, preparar-se pel part és també:

  • informar-se i conèixer el desenvolupament fisiològic d'un part,

  • és sentir que com a dones i com a parelles estem capacitades per acompanyar aquest nadó pel seu trànsit de dins a fora del ventre matern. Perquè de parir no se n'aprèn, hi ha tantes maneres de parir com dones.

  • és prendre consciència de les nostres pors i limitacions.

  • és deixar-se acompanyar i a l’hora enriquir-se de l’experiència dels professionals i de les altres parelles, en el camí de preparar-se per ser pares.

Cadascun d’aquests punts és important per si mateix i és al mateix temps important en el seu conjunt, perquè preparar-se per ser pares és coneixement, és consciència, és vivència de les emocions, és compartir. I tot plegat fa que sigui una experiència transcendental.

Al meu entendre és en aquesta experiència transcendental o extrasensorial en la que es forma el vincle amb el nostre bebè. Des del moment que sentim la seva presència, abans o després de que els primers moviments es facin perceptibles. I és aquest vincle el que l’ajudarà a ser persona. Així doncs, és part de la nostra responsabilitat com a professionals del néixer, acompanyar i ajudar a fer conscients a pares i mares de la importància d’establir un vincle ferm i sà amb els seus fills i filles des de l’inici més precoç.

L’embaràs és un procés de nou mesos, el part dura unes hores,

però ser pares i mares és un procés de creixença i maduresa que comença al saber que estem embarassades i dura tota la vida.

Cal doncs preparar-se per iniciar el camí de la millor manera possible. I preparar-se en grup és la nostra proposta. Convinar la preparació física, els coneixements i el treball conscient en grup o per parelles us ajudarà que visqueu el procés de naixement del vostre fill/a d'una manera més serena i joiosa.

Aquest és el meu desig

Judit Cos Busquets

Comadrona

#embarazo #parto

20 vistas

ESCRÍBENOS

LLÁMANOS

93 125 93 29

SÍGUENOS

AMALTEA CENTRE DE SALUT | SABADELL
CURSO DEA | BARCELONA | SABADELL
AMALTEA SALUT SABADELL
Please reload

VISÍTANOS

Amaltea centre de salut

c/Sant Oleguer, 94

Sabadell 08202

Barcelona

Horario: 9.00h a 14.00h

               17.00h a 20.00h

        

Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.

Serveis: LACTANCIASABADELL, SHIATSUSABADELL, PREPARACIONALPARTOSABADELL, DRENAJE LINFATICO, PSICOLOGO EN SABADELL,

ATAQUESDEPANICOSABADELL,

FISIOTERAPIA DEL SUELO PELVICO, ESFERODINAMIA, YOGA PARA EMBARAZADAS, MASAJE INFANTILSABADELL, CHIKUNG, HIPOPRESIVOS, PRECONCEPCION, PILATES SABADELL, GRUPO DE LACTANCIA, ESTIMULACION COGNITIVA, TERAPIA DE PAREJA SABADELL, FISIOTERAPEUTA EN SABADELL,

FISIOTERAPIA DEPORTIVA, FISIOTERAPIA OBSTETRICA, FISIOTERAPEUTA SUELO PELVICO,

SOPORTEVITALBASICOBARCELONA

SOPORTEVITALBASICOSABADELL

CURSOSOPORTEVITALBASICOBARCELONA

PSICOLOGA ESPECIALIZADA EN VIOLENCIA DE GENERO SABADELL

CONSULTA PSICOLOGO EN SABADELL | CONSULTA PSICOLOGA EN SABADELL

Amaltea centre de salut | c/ Sant Oleguer, 94 | 08202 Sabadell | 93 125 93 29