Buscar

Sorteig


El proper divendres 3 d’octubre, Amaltea i Cinema Amb Nadons, ens hem posat d'acord per fer un sorteig que tindrà com a premi un massatge de shiatsu o de drenatge limfàtic. Si no sabeu de què van aquestes teràpies, aquí us expliquem de què va cada una d'elles.

El shiatsu (no jujitsu, ni fujitsu ni xixushi… ho dic perquè ja fa quinze anys que soc terapeuta i el meu pare encara no ho sap dir!!) és una tècnica de massatge japonès. Però anem per parts:

D’una banda, un dels conceptes fonamentals del shiatsu és el Ki. Aquest Ki (que es podria traduir com a “energia”) és el que circula per tot arreu, és el que provoca el moviment de tot el que veiem: el vent, el mar, la sang… nosaltres també ens movem gràcies a aquest Ki. Dins el nostre cos aquesta energia o Ki es mou a través d’uns canals o meridians (que no tenen una estructura física com la poden tenir les venes) cada un dels quals està associat a un òrgan o víscera (així trobem el meridià del fetge, el de pulmó, etc.).

D’altra banda, les causes de la malaltia en la medicina oriental tradicional (molt lligada al shiatsu) es classifiquen en internes (ira, por, alegria, preocupació, tristesa, sobresalt o ensurt), externes (fred, vent, calor, sequedat, humitat) i diverses (alimentació, descans, etc.).

En la medicina oriental hi ha una relació directe entre la vida emocional d’una persona i la seva salut física; entén l’ésser humà com un tot. Per exemple, un mal funcionament del pulmó que perduri en el temps podrà provocar un estat de tristesa en la persona i, a l’inrevés, una tristesa en la persona que s’allargui en el temps podrà causar un desajust en els pulmons.

Tots aquests factors, interns i externs, fan que el Ki es bloquegi, que es debiliti, que s’estanqui, etc. El shiatsu el que fa és, a través de pressions, mobilitzacions d’articulacions i estiraments, tractar de desbloquejar els meridians perquè el Ki pugui fluir lliurement, sense embussos i amb la força adequada. La durada del massatge és d’una hora, el pacient ha d’anar amb roba còmoda i es fa sobre un futón.

Algunes de les indicacions són: contractures, mals de cap, ciàtica, lumbàlgies, problemes menstruals, problemes durant l’embaràs, per relaxar-se, entre d’altres. Està indicat per a qualsevol etapa de la vida.

Drenatge limfàtic

Per explicar en què consisteix aquest massatge, primer és convenient fer cinc cèntims de què és el sistema limfàtic.

Doncs bé, el sistema limfàtic és una xarxa d’òrgans, ganglis limfàtics, conductes i vasos limfàtics que produeixen i transporten limfa des dels teixits fins al torrent sanguini. El sistema limfàtic és una part principal del sistema immunitari del cos.

La limfa és un líquid entre transparent i blanquinós compost de:

 • Glòbuls blancs, especialment limfòcits, les cèl·lules que ataquen els bacteris en la sang.

 • Líquid provinent dels intestins, anomenat quilo, que conté proteïnes i greixos.

Els ganglis limfàtics són estructures petites, suaus i rodones o en forma de fesol que en general no es poden veure ni sentir fàcilment. Es localitzen en raïms en diverses parts del cos com el coll, les aixelles, l’engonal i l’interior del centre del tòrax i l’abdomen.


Els ganglis limfàtics produeixen cèl·lules immunitàries que ajuden al cos a combatre les infeccions, igual que filtren el líquid limfàtic i eliminen material estrany, com bacteris i cèl·lules canceroses.

En condicions normals, les deixalles passen al sistema limfàtic, que els dóna sortida, però de vegades queden atrapades en els teixits o la limfa s’estanca, la qual cosa va intoxicant el cos i el torna més vulnerable a les malalties, produint inflor de les articulacions, sensació de pesadesa en les cames o cel·lulitis, i a la llarga alteracions més severes.

El drenatge limfàtic manual (DLM) estimula la circulació de la limfa perquè no s’estanqui ni se saturi de deixalles o gèrmens, ajuda a revitalitzar els nervis, músculs i defenses, i a alleujar els problemes de circulació, inflor, pesadesa i retenció de líquids. Així mateix tranquil·litza, en activar el sistema nerviós parasimpàtic, alhora que relaxa el sistema nerviós en general i la musculatura esquelètica.

El massatge de DLM consisteix en una sèrie de moviments, suaus i repetitius, amb una lleugera pressió, sempre en direcció al cor, els quals activen la circulació de la limfa a través dels seus trajectes naturals i estimulen l’evacuació de líquids i substàncies del teixit conjuntiu (amb massatges vigorosos es produiria un espasme que entorpiria el drenatge de la limfa).

Indicacions:

 • Cel·lulitis.

 • Precirurgia: per activar la circulació limfàtica de la zona.

 • Postcirurgia: per drenar l’edema i afavorir la regeneració de pell, teixits i vasos.

 • Efecte sedant i relaxant.

 • Afavoreix la neteja de teixits i per tant “rejoveneix”.

 • Limfoedema.• Lipoedema.• Edemes d’embaràs.

 • Edemes premenstruals.

 • Edemes postoperatoris i posttraumàtics.

 • En afeccions cutànies com l’acne o la rosàcia.

 • rastorns reumàtics.

 • Restrenyiment.

 • Cefalees i migranyes.

 • Síndrome de Down: en coll, cara i cap perquè tenen hipertròfia de ganglis i per tant limfostasi (detenció o disminució de la circulació en els vasos limfàtics).

Ara bé, hi ha contraindicació absoluta si hi ha:

 • Infeccions agudes víriques o bacterianes.

 • Insuficiència cardíaca descompensada.

 • Varius tortuoses i amb relleu.

 • Flebitis, trombosi i tromboflebitis.

 • Crisi asmàtica.

Aymará Cutillas

Infermera i terapèuta de shiatsu i drenatge limfàtic

#shiatsu #drenatgelimfàtic #cinemaambnadons

10 vistas

ESCRÍBENOS

LLÁMANOS

93 125 93 29

SÍGUENOS

AMALTEA CENTRE DE SALUT | SABADELL
CURSO DEA | BARCELONA | SABADELL
AMALTEA SALUT SABADELL
Please reload

VISÍTANOS

Amaltea centre de salut

c/Sant Oleguer, 94

Sabadell 08202

Barcelona

Horario: 9.00h a 14.00h

               17.00h a 20.00h

        

Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.

Serveis: LACTANCIASABADELL, SHIATSUSABADELL, PREPARACIONALPARTOSABADELL, DRENAJE LINFATICO, PSICOLOGO EN SABADELL,

ATAQUESDEPANICOSABADELL,

FISIOTERAPIA DEL SUELO PELVICO, ESFERODINAMIA, YOGA PARA EMBARAZADAS, MASAJE INFANTILSABADELL, CHIKUNG, HIPOPRESIVOS, PRECONCEPCION, PILATES SABADELL, GRUPO DE LACTANCIA, ESTIMULACION COGNITIVA, TERAPIA DE PAREJA SABADELL, FISIOTERAPEUTA EN SABADELL,

FISIOTERAPIA DEPORTIVA, FISIOTERAPIA OBSTETRICA, FISIOTERAPEUTA SUELO PELVICO,

SOPORTEVITALBASICOBARCELONA

SOPORTEVITALBASICOSABADELL

CURSOSOPORTEVITALBASICOBARCELONA

PSICOLOGA ESPECIALIZADA EN VIOLENCIA DE GENERO SABADELL

CONSULTA PSICOLOGO EN SABADELL | CONSULTA PSICOLOGA EN SABADELL

Amaltea centre de salut | c/ Sant Oleguer, 94 | 08202 Sabadell | 93 125 93 29