Qué és el pilates?


El mètode pilates és un sistema d'exercicis de força i flexibilitat. Aquesta tècnica reforça i tonifica els músculs, al mateix temps que els allarga. S'habitua al cos a realitzar un esforç controlat i relaxat, és a dir, no se li sotmet a una excessiva tensió per desenvolupar la musculatura idònia per a cada moviment.

Una de les característiques essencials d'aquest mètode, que ho diferencia amb les tendències dels últims anys del fitness, és que no es treballen els músculs de forma aïllada i/o cada zona corporal per separat, sinó que es tracta el cos com un “tot integrat”: treballar el cos d'aquesta manera es refereix al fet que en cadascun dels moviments que es realitzen estan implicades més d'una articulació que es mouen en diferents plànols de moviment i no en un solament, tal com es desenvolupa en les activitats de la vida quotidiana.

Pilates Sabadell | ¿Qué es pilates?

| Amaltea centre de salut |

Pilates Sabadell | Amaltea centre de salut
Pilates Sabadell | Amaltea centre de salut
Pilates Sabadell | Amaltea centre de salut

La base del pilates és que tots els moviments han de sorgir del centre o “Power house”

Aquest, està situat en l'abdomen, entre la base de la caixa toràcica i el maluc. L'energia flueix d'aquí a totes les parts del cos. Per activar el centre, s'ha de treballar la musculatura abdominal profunda (principalment el transverso de l'abdomen) i lumbopélvica, la qual cosa genera que la faixa abdominal i lumbar estigui forta. Això ajuda al fet que nostra esquena (i sobretot la columna lumbar) estigui estable i al fet que molts problemes en aquesta zona millorin.

 

Enfortir aquesta zona també ajuda al fet que el cos es mogui lliure i equilibradament, evitant moviments i compensacions perjudicials.És un mètode que treballa molt la consciència corporal: és important estar concentrat per realitzar correctament cada exercici i sentir i ser conscient de quins músculs o zones s'estan treballant (tota l'atenció ha d'estar posada en cada moviment que es realitza). És un treball tant físic com a mental.

 

En pilates la respiració és intercostal (en comptes d'abdominal), és a dir, en la inspiració s'utilitzen els músculs toràcics i de l'esquena, portant les costelles cap als costats i cap a enrere evitant, d'aquesta forma, expandir l'abdomen. En l'exhalació es connecta primer el sòl pèlvic (perineu), després el transverso de l'abdomen i finalment es connecta el recte anterior i els oblics, que ajuden a tirar de les costelles cap avall, cap a les crestes ilíacas.

Aquesta forma de respirar ajuda al fet que la faixa abdominal i la regió lumbopélvica estiguin en connexió intensa, quedant l'esquena protegida durant el moviment (la zona lumbar queda totalment preservada). La bona respiració permet la relaxació de qualsevol rigidesa vertebral i ajuda al control dels moviments.

Breu história

J.H. Pilates va nàixer a la fi del segle XIX. Va ser un xiquet de complexió feble i amb problemes asmáticos, la qual cosa li va portar a submergir-se en l'estudi del cos humà i el seu desenvolupament físic. Va estudiar multitud de disciplines occidentals com la boxa, la gimnàstica, la dansa o la natació i orientals com el ioga, el chi kung, tai chi o arts marcials.

Va combinar i va descartar elements d'ambdues perspectives i va començar a elaborar un mètode per a augmentar la vitalitat del seu cos i enfortir el seu sistema immunològic.

Tot això li va proporcionar una base sòlida, enriquida per les seues pròpies experiències, per a innovar i crear un sistema que va desenvolupar al llarg de tota la seua vida.

Joseph Pilates va cridar al seu conjunt d'exercicis Contrología i ho va considerar molt més que un mètode o un conjunt d'exercicis:

una filosofia i un estil de vida.

L'exercici de pilates es caracteritza per dur a terme diversos moviments que incideixen en el pla osteo-muscular a partir dels seus beneficis en el to i en l'elasticitat muscular, en la flexibilitat corporal i en la correcció postural.

ESCRÍBENOS

LLÁMANOS

93 125 93 29

SÍGUENOS

AMALTEA CENTRE DE SALUT | SABADELL
CURSO DEA | BARCELONA | SABADELL
AMALTEA SALUT SABADELL
Please reload

VISÍTANOS

Amaltea centre de salut

c/Sant Oleguer, 94

Sabadell 08202

Barcelona

Horario: 9.00h a 14.00h

               17.00h a 20.00h

        

Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.

Serveis: LACTANCIASABADELL, SHIATSUSABADELL, PREPARACIONALPARTOSABADELL, DRENAJE LINFATICO, PSICOLOGO EN SABADELL,

ATAQUESDEPANICOSABADELL,

FISIOTERAPIA DEL SUELO PELVICO, ESFERODINAMIA, YOGA PARA EMBARAZADAS, MASAJE INFANTILSABADELL, CHIKUNG, HIPOPRESIVOS, PRECONCEPCION, PILATES SABADELL, GRUPO DE LACTANCIA, ESTIMULACION COGNITIVA, TERAPIA DE PAREJA SABADELL, FISIOTERAPEUTA EN SABADELL,

FISIOTERAPIA DEPORTIVA, FISIOTERAPIA OBSTETRICA, FISIOTERAPEUTA SUELO PELVICO,

SOPORTEVITALBASICOBARCELONA

SOPORTEVITALBASICOSABADELL

CURSOSOPORTEVITALBASICOBARCELONA

PSICOLOGA ESPECIALIZADA EN VIOLENCIA DE GENERO SABADELL

CONSULTA PSICOLOGO EN SABADELL | CONSULTA PSICOLOGA EN SABADELL

Amaltea centre de salut | c/ Sant Oleguer, 94 | 08202 Sabadell | 93 125 93 29