Qué és el pilates?


El mètode pilates és un sistema d'exercicis de força i flexibilitat. Aquesta tècnica reforça i tonifica els músculs, al mateix temps que els allarga. S'habitua al cos a realitzar un esforç controlat i relaxat, és a dir, no se li sotmet a una excessiva tensió per desenvolupar la musculatura idònia per a cada moviment.

Una de les característiques essencials d'aquest mètode, que ho diferencia amb les tendències dels últims anys del fitness, és que no es treballen els músculs de forma aïllada i/o cada zona corporal per separat, sinó que es tracta el cos com un “tot integrat”: treballar el cos d'aquesta manera es refereix al fet que en cadascun dels moviments que es realitzen estan implicades més d'una articulació que es mouen en diferents plànols de moviment i no en un solament, tal com es desenvolupa en les activitats de la vida quotidiana.

Pilates Sabadell | ¿Qué es pilates?

| Amaltea centre de salut |

Pilates Sabadell | Amaltea centre de salut
Pilates Sabadell | Amaltea centre de salut
Pilates Sabadell | Amaltea centre de salut

La base del pilates és que tots els moviments han de sorgir del centre o “Power house”

Aquest, està situat en l'abdomen, entre la base de la caixa toràcica i el maluc. L'energia flueix d'aquí a totes les parts del cos. Per activar el centre, s'ha de treballar la musculatura abdominal profunda (principalment el transverso de l'abdomen) i lumbopélvica, la qual cosa genera que la faixa abdominal i lumbar estigui forta. Això ajuda al fet que nostra esquena (i sobretot la columna lumbar) estigui estable i al fet que molts problemes en aquesta zona millorin.

 

Enfortir aquesta zona també ajuda al fet que el cos es mogui lliure i equilibradament, evitant moviments i compensacions perjudicials.És un mètode que treballa molt la consciència corporal: és important estar concentrat per realitzar correctament cada exercici i sentir i ser conscient de quins músculs o zones s'estan treballant (tota l'atenció ha d'estar posada en cada moviment que es realitza). És un treball tant físic com a mental.

 

En pilates la respiració és intercostal (en comptes d'abdominal), és a dir, en la inspiració s'utilitzen els músculs toràcics i de l'esquena, portant les costelles cap als costats i cap a enrere evitant, d'aquesta forma, expandir l'abdomen. En l'exhalació es connecta primer el sòl pèlvic (perineu), després el transverso de l'abdomen i finalment es connecta el recte anterior i els oblics, que ajuden a tirar de les costelles cap avall, cap a les crestes ilíacas.

Aquesta forma de respirar ajuda al fet que la faixa abdominal i la regió lumbopélvica estiguin en connexió intensa, quedant l'esquena protegida durant el moviment (la zona lumbar queda totalment preservada). La bona respiració permet la relaxació de qualsevol rigidesa vertebral i ajuda al control dels moviments.

Breu história

J.H. Pilates va nàixer a la fi del segle XIX. Va ser un xiquet de complexió feble i amb problemes asmáticos, la qual cosa li va portar a submergir-se en l'estudi del cos humà i el seu desenvolupament físic. Va estudiar multitud de disciplines occidentals com la boxa, la gimnàstica, la dansa o la natació i orientals com el ioga, el chi kung, tai chi o arts marcials.

Va combinar i va descartar elements d'ambdues perspectives i va començar a elaborar un mètode per a augmentar la vitalitat del seu cos i enfortir el seu sistema immunològic.

Tot això li va proporcionar una base sòlida, enriquida per les seues pròpies experiències, per a innovar i crear un sistema que va desenvolupar al llarg de tota la seua vida.

Joseph Pilates va cridar al seu conjunt d'exercicis Contrología i ho va considerar molt més que un mètode o un conjunt d'exercicis:

una filosofia i un estil de vida.

L'exercici de pilates es caracteritza per dur a terme diversos moviments que incideixen en el pla osteo-muscular a partir dels seus beneficis en el to i en l'elasticitat muscular, en la flexibilitat corporal i en la correcció postural.

ESCRÍBENOS

LLÁMANOS

93 125 93 29

SÍGUENOS

Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.
Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.
Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.

VISÍTANOS

Amaltea centre de salut

c/Sant Oleguer, 94

Sabadell 08202

Barcelona

Horario: 9.00h a 14.00h

               17.00h a 20.00h

        

Captura de pantalla 2019-09-27 a las 16.
Please reload